Καλούνται οι τεταρτοετείς φοιτητές/τριες* ή/και απόφοιτοι** του Τμήματος Αγγλικής που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρητική ή Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία σε επίπεδο MPhil για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Trinity College, Dublin, Ireland, στο πλαίσιο των διμερών ανταλλαγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Trinity College,  να καταθέσουν ηλεκτρονικά ως την Παρασκευή 31/03/2023 στο email georgiosch@enl.auth.gr (Γεώργιος Xατζηελευθερίου, Γραφείο Σπουδών) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση ενδιαφέροντος της/του υποψήφιας/ου. Βρείτε την εδώ.
  2. Αντίγραφο πτυχίου (για τις/τους απόφοιτες/τους) και αναλυτική βαθμολογία (για όλες/όλους).
  3. Συνολικό αριθμό γλωσσολογικών μαθημάτων: Παρακαλούνται οι υποψήφιες/οι να δηλώσουν εμφανώς στην αίτηση τον αριθμό των μαθημάτων Γλ2, Γλ3 & Γλ4 που έχουν πιστωθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και τον μέσο όρο της βαθμολογίας που έχουν επιτύχει σ’ αυτά τα μαθήματα.
  4. Βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά
  5. Δήλωση σκοπού και κινήτρων (statement of purpose) όπου να εκθέτουν και τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την υποτροφία (στα αγγλικά)
  6. Δύο (2) συστατικές επιστολές από καθηγήτριες/τές που διδάσκουν μαθήματα σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Trinity College (δηλαδή από τον Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας).
  7. Γλωσσολογικές εργασίες που έχουν εκπονήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ή/και ανακοινώσεις σε συνέδρια, ή/και δημοσιεύσεις.

Προσοχή! Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν όλα μαζί (και όχι τμηματικά) σε αρχείο μορφής .zip με το όνομα του/της υποψηφίου/ας με λατινικούς χαρακτήρες.

Για την επιλογή της/του υποψήφιας/ου για τη μία (1) προσφερόμενη θέση, η οποία συνεπάγεται απαλλαγή από δίδακτρα και έξοδα διαμονής, θα συνεκτιμηθούν η γενική βαθμολογία πτυχίου, η ειδική βαθμολογία στα γλωσσολογικά μαθήματα (θεωρητικής ή/και εφαρμοσμένης κατεύθυνσης) και ο αριθμός των αντίστοιχων μαθημάτων, τυχόν εργασίες σε γλωσσολογικά μαθήματα, ανακοινώσεις σε συνέδρια ή δημοσιεύσεις, τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων και οι συστατικές επιστολές. Ιδιαίτερη βαρύτητα για την επιλογή έχει η προσωπική συνέντευξη που θα ακολουθήσει, κατά την οποία γίνεται πιο εμφανής η προσωπικότητα των υποψηφίων, η επιστημονική τους κατάρτιση και η ικανότητά τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Η/Ο υποψήφια/ος που θα επιλεγεί υποχρεούται από τους όρους της διμερούς συμφωνίας να προσφέρει στο Trinity College 4 Ω/Ε μαθήματα για την εκμάθηση της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Η συντονίστρια

Mαρίνα Ματθαιουδάκη
Καθηγήτρια

* Οι τεταρτοετείς φοιτητές/τριες παρακαλούνται να δηλώσουν στην αίτησή τους προβλεπόμενο βαθμό πτυχίου.

** Aπό την υποτροφία αποκλείονται υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες είναι ήδη κάτοχοι ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρητική ή Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Trinity College του Δουβλίνου